ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
Τα Προγράμματα Ψυχικής Υγείας του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοινώνουν την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Τρίμηνο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα με τίτλο: «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ/ INDUSTRIAL ORGANISATION», διάρκειας150 ωρών.
Έναρξη μαθημάτων: 15/01/2021
Λήξη μαθημάτων: 15/04/2021
Δίδακτρα: 200€/ ΕΦΑΠΑΞ (Αρχική 400€)
Εγγραφές έως: 15/01/21
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους επιμορφούμενους, που μπορούν να εργαστούν αυτόνομα και εντατικά, με τους δικούς τους ρυθμούς μάθησης, ώστε να ανταπεξέλθουν σε ασύγχρονη διδασκαλία με εμπλουτισμένο και απαιτητικό περιεχόμενο. Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για το ευρύ κοινό με τη φιλοσοφία και τις αρχές της διά βίου μάθησης, στοχεύοντας στον εφοδιασμό των επιμορφούμενων με ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.
Σκοπός και στόχοι προγράμματος
Σκοπός του κύκλου μαθημάτων της βιομηχανικής οργάνωσης είναι να εισάγει στις βασικές έννοιες, τη θεωρία και τις τεχνικές της οργάνωσης, διάρθρωσης και ανάπτυξης των αγορών και της επιχείρησης, με ιδιαίτερη έμφαση στη βασική και σύγχρονη θεωρία, καθώς επίσης και στην εμπειρική ανάλυση. Πιο συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη θεματική ενότητα έχει σκοπό να εισάγει στις βασικές θεωρίες της βιομηχανικής οργάνωσης, την έννοια και θεωρία της αγοράς (είδη, μορφές χαρακτηριστικά), τη θεωρία του τέλειου ανταγωνισμού, του ατελούς ανταγωνισμού και του ολιγοπωλίου. Επίσης, στη συγκεκριμένη ενότητα θα αναπτυχθούν η είσοδος και τα εμπόδια εισόδου των επιχειρήσεων στην αγορά, οι συγχωνεύσεις και εξαγορές επιχειρήσεων, η ανάλυση της μεγιστοποίησης των κερδών και της ελαχιστοποίησης του κόστους, η θεωρία της διαφήμισης και της στρατηγικής συμπεριφοράς, καθώς και οι βασικές έννοιες οργάνωσης και διοίκησης. Τέλος, θα αναπτυχθούν η θεωρία των παιγνίων και η θεωρία καινοτομίας, τεχνολογίας και Ε&ΤΑ και βιομηχανικής πολιτικής.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις πάνω σε συγκεκριμένα θέματα. Απευθύνεται στους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, καθώς επίσης και στους απόφοιτους Λυκείου με εμπειρία σε συναφή, με το εκπαιδευτικό αντικείμενο, θέση. Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν :
• απόφοιτοι ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής
• απόφοιτοι Λυκείου με εμπειρία σε συναφή, με το εκπαιδευτικό αντικείμενο, θέση.
Δεξιότητες που καλλιεργούνται στους επιμορφούμενους
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι επιμορφούμενοι/ες θα είναι σε θέση να:
(1) αποκτήσουν σύγχρονο επιστημονικό τρόπο σκέψης, ώστε να αναγνωρίζουν, περιγράφουν, αναλύουν και ερμηνεύουν τα σύγχρονα κοινωνικο-οικονομικά φαινόμενα σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, να δίνουν έμφαση στη διάσταση των ανθρωπογενών/ κοινωνικών φαινομένων.
(2) αξιοποιούν τις παραπάνω γνώσεις και δεξιότητες στην ανάλυση, αξιολόγηση, τεκμηρίωση, οργάνωση και σύνθεση των κοινωνικών, πολιτισμικών, οικονομικών και πολιτικών φαινομένων.
(3) αναλύουν και να ερμηνεύουν την αμοιβαία αλληλεπίδραση του χώρου με τις ανθρώπινες δραστηριότητες, τις κοινωνικές σχέσεις και πρακτικές των μεταβολών τους συγχρονικά και διαχρονικά.
(4) συλλέγουν, επεξεργάζονται και αναλύουν ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα για τη μελέτη κοινωνικών φαινομένων.
(5) κρίνουν και να αξιολογούν τις θεωρίες και να είναι σε θέση να αναλύσουν ποσοτικά και ποιοτικά τα βασικά σημεία των σύγχρονων κοινωνικοοικονομικών δραστηριοτήτων και φαινομένων.
(6) στελεχώνουν και να συμμετέχουν σε ερευνητικές ομάδες. Να διαθέτουν κριτική σκέψη και υπευθυνότητα κατά την αντιμετώπιση επιστημονικών προβλημάτων και να έχουν την ικανότητα να τα παρουσιάζουν γραπτά και προφορικά.
(7) αποκτήσουν τις κοινωνικές και ατομικές δεξιότητες, που να τους επιτρέπουν να συμμετέχουν και να συνεργάζονται εποικοδομητικά σε ομάδες.
(8) είναι ψηφιακά εγγράμματοι/-ες, ώστε να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά βασικές εφαρμογές.
Μέθοδος Διδασκαλίας
Το επιμορφωτικό πρόγραμμα αποτελείται συνολικά από τρεις (3 διδακτικές μηνιαίες ενότητες). Κάθε μηνιαία ενότητα περιλαμβάνει ασύγχρονη διαδικτυακή διδασκαλία μέσω πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης. Η ασύγχρονη διαδικτυακή διδασκαλία δεν απαιτεί την ταυτόχρονη αλληλεπίδραση των επιμορφούμενων και των διδασκόντων, που σημαίνει ότι οι επιμορφούμενοι δεν είναι αναγκαίο να συνδέονται στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης την ίδια χρονική στιγμή. Αντίθετα, μπορούν να επιλέγουν μόνοι τους το προσωπικό τους εκπαιδευτικό χρονικό πλαίσιο και να μελετούν το εκπαιδευτικό υλικό.
Τρόπος αξιολόγησης
• Τεστ με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών στο τέλος κάθε μηνιαίας θεματικής ενότητας
Μοριοδοτήσεις
Όλα μας τα Προγράμματα προσφέρουν Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες Επαγγελματικής Κατάρτισης ECVET. Ενδεικτικά, ένα πρόγραμμα 600 ωρών πιστώνει 30ECVET (https://www.iky.gr/el/ecvet).
Τα περισσότερα Προγράμματά μας μοριοδοτούνται ως σεμινάρια, που οργανώθηκαν από δημόσιο Πανεπιστήμιο, αλλά το πλεονέκτημα αυτό:
• Διαφοροποιείται ανάλογα με την ειδικότητα του επιμορφούμενου.
• Δεν αφορά το Πανεπιστήμιο, το οποίο διοργανώνει το σεμινάριο ΜΟΝΟ για τη γνώση και την επαγγελματική ενδυνάμωση.
Το Πανεπιστήμιο στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια επαγγελματικής αποκατάστασης και ανέλιξης των επιμορφούμενων.
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Το κόστος του σεμιναρίου είναι 200 ευρώ συνολικά και καταβάλλεται εφάπαξ.
*Για τη λήψη του πιστοποιητικού ο επιμορφούμενος/η δεν πρέπει να έχει καμία οικονομική και ακαδημαϊκή υποχρέωση απέναντι στο πανεπιστήμιο.
Ενότητες Προγράμματος
Το πρόγραμμα επικεντρώνεται, αλλά δεν περιορίζεται στις παρακάτω ενότητες:
Διδακτική Ενότητα 1
ΤΙΤΛΟΣ: ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ: ΕΙΔΗ, ΜΟΡΦΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Περιγραφή
Η συγκεκριμένη ενότητα εξετάζει και αναλύει τα είδη, τους στόχους, και τις μορφές των αγορών, καθώς επίσης το πλαίσιο των στρατηγικών στο οποίο λειτουργούν και αναπτύσσονται. Επίσης, αναλύει και εξετάζει τις βασικές θεωρίες του τέλειου και του ατελούς ανταγωνισμού, καθώς επίσης της θεωρίας και των υποδειγμάτων του ολιγοπωλίου, των εμποδίων εισόδου και εξόδου των επιχειρήσεων.
Διδακτική Ενότητα 2
ΤΙΤΛΟΣ: ΘΕΩΡΙΑ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΕΡΔΩΝ & ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Περιγραφή
Η συγκεκριμένη ενότητα εξετάζει τόσο μέσα από τη θεωρία όσο και με παραδείγματα και ασκήσεις τη μεγιστοποίηση των κερδών, καθώς επίσης και την ελαχιστοποίηση του κόστους. Επίσης, εξετάζει την έννοια, τις μορφές και την πρακτική εφαρμογή της διαφήμισης και τον ρόλο της στη στρατηγική συμπεριφορά των επιχειρήσεων. Τέλος, αναλύει και εξετάζει την έννοια, τις μορφές, τους προσδιοριστικούς παράγοντες και τις επιπτώσεις των συγχωνεύσεων και των εξαγορών των επιχειρήσεων, βασικές έννοιες αναφορικά με την διαμόρφωση και λειτουργία των αγορών.
Διδακτική Ενότητα 3
ΤΙΤΛΟΣ: ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & Ε&ΤΑ
Περιγραφή
Η συγκεκριμένη ενότητα εξετάζει τις βασικές θεωρίες της διοίκησης και διαχείρισης, των προσδιοριστικών παραγόντων και του περιβάλλοντος της επιχείρησης. Επίσης, εξετάζει και αναλύει τη θεωρία των στρατηγικών των παιγνίων. Τέλος, αναλύονται και εξετάζονται η έρευνα και η τεχνολογική ανάπτυξη, καθώς επίσης και το πλαίσιο της βιομηχανικής πολιτικής.
Εγγραφή / Αναλυτική μέθοδος πληρωμής
Η πληρωμή γίνεται μέσω πιστωτικής- χρεωστικής κάρτας:
Προσοχή η πληρωμή των διδάκτρων μπορεί να γίνει αποκλειστικά με δική σας χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.
Επισημάνσεις
Ακολουθείται αυστηρά η ακαδημαϊκή δεοντολογία και οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτή, οδηγεί στην απώλεια της ιδιότητας του επιμορφούμενου, δίχως επιστροφή διδάκτρων.
Τα έγγραφα αιτήματα απαντώνται μέσα σε 7 εργάσιμες μέρες.
Όλες οι επικοινωνίες γίνονται ψηφιακά. Σε ψηφιακή μορφή αποδίδονται όλα τα πιστοποιητικά και οι βεβαιώσεις μέσα σε 1 έως 3 μήνες από την περάτωση των σπουδών.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
1.Τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται σε καμία περίπτωση παρά μόνο εάν ακυρωθεί ή δεν πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα με υπαιτιότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Με την υποβολή της αίτησης παραιτείστε από κάθε απαίτηση για επιστροφή διδάκτρων ή για οποιαδήποτε άλλη αλλαγή.
2. Ένα μεγάλο μέρος της επικοινωνίας γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@ulearn.gr.
Για να μπορούμε να επεξεργαζόμαστε τα αιτήματά σας θα πρέπει απαραιτήτως στο θέμα να αναγράφονται τα εξής στοιχεία, ονοματεπώνυμο, πρόγραμμα και o μοναδικός αλγόριθμος επιμορφούμενου (πχ. Μαρία Παπαδοπούλου, Ειδική Αγωγή, 1011003202009032021). Οποιοδήποτε e-mail χωρίς αυτό το θέμα θα αγνοείται.
3. Το πρόγραμμα μαθημάτων είναι ενδεικτικό και μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των διδασκόντων, την ανάρτηση υλικού και τις εκπαιδευτικές ανάγκες.
4. Τα νέα πιστοποιητικά του Πανεπιστημίου Αιγαίου απονέμονται ηλεκτρονικά από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης. Συνήθως αποδίδουν Ευρωπαϊκές Επαγγελματικές Πιστωτικές Μονάδες (Ecvet) και ο χρόνος αποστολής τους στους υποψηφίους εξαρτάται από την ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών και οικονομικών ελέγχων. Κατά μέσο όρο τα πιστοποιητικά αποστέλλονται μέσα σε διάστημα 1 έως 3 μηνών από την ολοκλήρωση του προγράμματος.
5. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής οποιουδήποτε σημείου της προκήρυξης ανάλογα με τις εκπαιδευτικές και διοικητικές ανάγκες. Η παρούσα προκήρυξη δεν είναι κατ´ ουδένα τρόπο δεσμευτική για τα Προγράμματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
6. Πληροφορίες για πιθανές μοριοδοτήσεις ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία μπορούν να ληφθούν από τους αρμόδιους φορείς και όχι από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
7. Η εγγραφή στα Προγράμματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου συνεπάγεται την αποδοχή της διατήρησης των προσωπικών δεδομένων και της αξιοποίησής τους για εκπαιδευτικούς και διαφημιστικούς σκοπούς.
8. Η εγγραφή στα Προγράμματα συνεπάγεται τήρηση της ακαδημαϊκής δεοντολογίας και των κανόνων καλής συμπεριφοράς. Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τους κανόνες του Πανεπιστημίου και της ευγένειας μπορεί να αποκλείσει τον επιμορφούμενο από τα Προγράμματα, χωρίς επιστροφή διδάκτρων ή απονομή οποιασδήποτε βεβαίωσης.
9. Η λογοκλοπή ή ο λογοδανεισμός οδηγούν στην αποβολή του επιμορφούμενου από το πρόγραμμα χωρίς κανένα δικαίωμα επιστροφής διδάκτρων.
10. Το Πανεπιστήμιο αποκτά το copyright του υλικού που παραδίδουν οι επιμορφούμενοι στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Επίσης, όλο το υλικό του Πανεπιστημίου προστατεύεται από copyright και η με οποιαδήποτε μορφή αναπαραγωγής του έχει νομικές κυρώσεις.
11. Οι αξιολογικές κρίσεις για το πρόγραμμα και άλλες προτάσεις απαγορεύεται ρητά να αναρτώνται υπό μορφή σχολίων ή άλλων μέσων στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ή σε άλλες ομάδες δικτύωσης. Προτάσεις, κριτικές και σχόλια γίνονται μόνο στο ειδικό έντυπο αξιολόγησης και λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Τα έγγραφα αιτήματα των επιμορφούμενων απαντώνται μέσα σε 7 εργάσιμες μέρες.
12. Η κατανόηση των όρων «σύγχρονος» και «ασύγχρονος» ως μεθόδων διδασκαλίας θεωρείται αυτονόητη και το ίδιο ισχύει για την άριστη γνώση υπολογιστών, που είναι εκ των ουκ άνευ προϋπόθεση για την παρακολούθηση των προγραμμάτων. Αδυναμία των επιμορφούμενων να κατανοούν τις μεθόδους διδασκαλίας ή προβλήματα που απορρέουν από την ελλιπή γνώση υπολογιστών, δεν θα επιτραπεί να επηρεάσουν την ποιότητα των προγραμμάτων. Το Πανεπιστήμιο διατηρεί το δικαίωμα να σταματήσει τη φοίτηση οποιουδήποτε αποτυγχάνει στους δύο παραπάνω τομείς, χωρίς καμιά αποζημίωση.
13. Η απουσία από τα μαθήματα και τις δράσεις των προγραμμάτων, όπως αυτές κάθε φορά καθορίζονται, μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό από τα Προγράμματα χωρίς επιστροφή διδάκτρων ή απονομή βεβαίωσης.
14. Τα Προγράμματα Ψυχικής Υγείας είναι πρόθυμα να επιλύσουν κάθε πρόβλημα, που φυσιολογικό είναι να προκύψει κατά τη διάρκεια της μαθησιακής διαδικασίας, αρκεί:
α. Να μη γίνεται υπέρβαση ιεραρχίας.
β. Να απευθύνονται εγγράφως και με ακριβή τρόπο στη γραμματεία των Προγραμμάτων.