Ιαπωνικά για ενήλικες

//Ιαπωνικά για ενήλικες
Ιαπωνικά για ενήλικες 2019-09-07T12:09:57+03:00

Η Ιαπωνική είναι γλώσσα που ομιλείται από 127 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Γράφεται με συνδυασμό τριών διαφορετικών τύπων χαρακτήρων: Οι κινεζικοί χαρακτήρες (ονομάζονται Κάντζι), καθώς και δύο συλλαβικών γραφών, χιραγκάνα και κατακάνα. Το λατινικό αλφάβητο (που αποκαλείται ρομάτζι) χρησιμοποιείται συχνά στη σύγχρονη Ιαπωνική, για ονόματα εταιρειών, διαφημιστικούς λόγους ή υπολογιστική χρήση. Η αραβική αρίθμηση χρησιμοποιείται εν γένει, αλλά επίσης κοινός τόπος είναι η παραδοσιακή Κινεζική/Ιαπωνική αρίθμηση.

Η Ιαπωνία ήταν και είναι μια μεγάλη Δύναμη της Ανατολής. Η χώρα που πρώτη επένδυσε σε νέες τεχνολογίες και καινοτομίες, η χώρα που δημιούργησε ένα οικονομικό θαύμα και έγινε οικονομική υπερδύναμη.

Τα Ιαπωνικά Πανεπιστήμια φημίζονται για ειδικότητες όπως η σεισμολογία, η θρησκειολογία, η ιχθυολογία και άλλες σύγχρονες ειδικότητες που άπτονται περιβαλλοντικών θεμάτων. Πρωταρχική θέση κατέχει πάντα η Πληροφορική και ό,τι σχετίζεται με την τεχνολογία των υπολογιστών και του διαδικτύου.

Ένας ακόμη πόλος έλξης είναι η ομορφιά της χώρας, η πανάρχαια ιστορία της, ο πολιτισμός της και τα μνημεία της.

Μια γλώσσα σαν την ιαπωνική αποτελεί επένδυση για την επαγγελματική σταδιοδρομία αλλά και για την επαγγελματική εξέλιξη στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, καθώς αρκετές εταιρίες ιαπωνικών συμφερόντων εδρεύουν στη χώρα μας.

Η διδασκαλία της Ιαπωνικής Γλώσσας διαιρείται σε πέντε επίπεδα.

Κάθε επίπεδο αντιστοιχεί σε ένα εκπαιδευτικό έτος.

Η εκμάθηση Ιαπωνικών προσφέρεται για Επαγγελματίες και Προσωπικό Επιχειρήσεων και μέσω ΛΑΕΚ με επιδότηση έως και 100%

Το ulearn είναι Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ  επιλογή για Ιαπωνικά στην Χαλκίδα!

Πρόγραμμα Σπουδών της Ιαπωνικής Γλώσσας

Κωδικός Επίπεδο Γλωσσομάθειας Διάρκεια
Ν5 Elementary I 8 μήνες
N4 Elementary II 8 μήνες
N3 Pre-Intermediate I 8 μήνες
N3 Pre-Intermediate II 8 μήνες
N2 Intermediate 8 μήνες
N1 Advanced 8 μήνες

Το επίπεδο αυτό είναι ίδιο με το παλαιότερο (το τέταρτο επίπεδο-Γιονκιού). Απευθύνεται στους αρχάριους σπουδαστές, οι οποίοι μαθαίνουν να διαβάζουν χρησιμοποιώντας τα αλφάβητα, HIRAGANA και KATAKANA (συλλαβικές γραφές), ενώ σιγά-σιγά μυούνται στα περίφημα ιδεογράμματα, KANJI. Σε αυτό το επίπεδο απαιτείται η γνώση περίπου 800 λέξεων και 100 Kanji. Μαθαίνουν ακόμη να επικοινωνούν και να συνεννοούνται για θέματα της καθημερινότητας με την βοήθεια των καθηγητών τους μέσω ζωντανών συζητήσεων (situational conversations). Με την ολοκλήρωση του έτους, οι σπουδαστές λαμβάνουν μέρος στις πρώτες εξετάσεις γλωσσομάθειας, που αντιστοιχούν στο πρώτο επίπεδο, Japanese Language Proficiency Test Level 5, N5.

Και αυτό το επίπεδο είναι ίδιο με το παλαιότερο (το τρίτο επίπεδο – Σανκιού). Απευθύνεται σε όσους έχουν τελειώσει το Ν5. Οι σπουδαστές προχωρούν στη γνώση 300 Kanji και 1500 λέξεων, ώστε να μπορούν να συνεννοούνται άνετα σε μια καθημερινή συζήτηση. Ετοιμάζονται για το τέταρτο δίπλωμα, Approximately Japanese Language Proficiency Test Level 4, Ν4.

Το τρίτο επίπεδο, είναι το καινούργιο επίπεδο που τοποθετείται σαν γέφυρα μεταξύ των παλιών επιπέδων 3 και 2. Οι σπουδαστές είναι ικανοί να σκέπτονται και να παράγουν λόγο. Είναι απαραίτητη η γνώση 650 Kanji και περίπου 4000 λέξεων. Έχουν προχωρήσει στη γραμματική, χειρίζονται θέματα κοινωνικού περιεχομένου, υγείας, περιβάλλοντος κτλ. και γνωρίζουν την Ιαπωνία μέσα από το οπτικοακουστικό υλικό του Κέντρου (interactive board, DVD, σύνδεση με internet κτλ.). Ετοιμάζονται για τις εξετάσεις του επιπέδου 3, Japanese Language Proficiency Test Level 3, N3.

Το προτελευταίο επίπεδο είναι ίδιο με το προηγούμενο επίπεδο 2 ( Νικιού), απευθύνεται σε όσους ετοιμάζονται για τις εξετάσεις του Japanese Language Proficiency Test, Level 2, N2. Πρόκειται για ένα προχωρημένο επίπεδο, σύμφωνα με το οποίο οι σπουδαστές χειρίζονται τη γλώσσα αρκετά καλά, γνωρίζουν περίπου 1000 Kanji και 6000 λέξεις, συμμετέχουν σε συζητήσεις πάνω σε θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα, δίνουν την άποψή τους και χρησιμοποιούν σύνθετες εκφράσεις.

Το τελευταίο επίπεδο, είναι πιο δύσκολο από το προηγούμενο 1ο επίπεδο (Ικκιού). Απευθύνεται σε προχωρημένους σπουδαστές, οι οποίοι χειρίζονται την γλώσσα πολύ καλά, γνωρίζουν 04τουλάχιστον 2000 Kanji και περίπου 10000 λέξεις, συμμετέχουν σε πιο σοβαρές συζητήσεις, για θέματα που απασχολούν την Ιαπωνία, δίνουν την άποψή τους, την τεκμηριώνουν και χρησιμοποιούν σύνθετες εκφράσεις. Προετοιμάζονται για το τελευταίο δίπλωμα το Japanese Language Proficiency Test, Level 1, Ν1

Εξετάσεις γλωσσομάθειας

Οι εξετάσεις γλωσσομάθειας, διοργανώνονται κάθε χρόνο από τον Ελληνοιαπωνικό Σύνδεσμο για λογαριασμό του Japan Foundation (http://www.jpf.go.jp/e/) και είναι αναγνωρισμένες από το Ιαπωνικό Κράτος.

Οι εξετάσεις για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Γνώσης της Ιαπωνικής Γλώσσας (Japanese-Language Proficiency Test) διεξάγονται στην Αθήνα, στα γραφεία του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου, Ομήρου 32, Αθήνα (τηλ. 210-3638966).

Ο διαγωνισμός διεξάγεται από το 1984 με την βοήθεια του Jαpan Foundation και του Japan Educational Exchanges and Services. Αποτελεί την μόνη διεθνώς αναγνωρισμένη βεβαίωση γνώσης Ιαπωνικών οπουδήποτε στον κόσμο. Από το 2010 αλλάζει την μορφή του και γίνεται πιο εύκολη.

Πιο συγκεκριμένα από την προηγούμενη επιλογή μεταξύ τεσσάρων επιπέδων, προστέθηκε ένα ακόμα πέμπτο επίπεδο για να μπορεί ο μαθητής να επιλέξει με μεγαλύτερη ασφάλεια το κατάλληλο επίπεδο για αυτόν. Τα επίπεδα έχουν την κωδικοποίηση N1, N2, N3, N4 και N5 από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο αντίστοιχα. Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας υπολογίζει ότι χρειάζονται 150 ώρες διαβάσματος για να περάσει κανείς το πρώτο επίπεδο και 900 ώρες για το τελευταίο. Αυτοί οι αριθμοί βέβαια είναι μεγαλύτεροι για τους Δυτικούς που δεν έχουν καμία γνώση των ιδεογραμμάτων.

Μάθε Περισσότερα